Preoteasa Gabriela Stoica, trecută de curând la cele veșnice, a fost înmormântată

Arhiepiscopia Iașilor August 24, 2019   Autor: Flavius Popa

În după amiaza zilei de sâmbătă, 24 august a.c., credincioșii Parohiei Bejan din municipiul Iași, dimpreună cu rudele și apropiații familiei preotului Stan Stoica Sever, și-au luat rămas bun de la preoteasa Gabriela Stoica, soția părintelui paroh, care a trecut la cele veșnice în urma unei boli necruțătoare. Preoți și enoriași s-au rugat pentru sufletul ei, participând la slujba Înmormântării săvârșită de IPS Părinte Mitropolit Teofan.

Spre finalul slujbei, Părintele Mitropolit a adresat familiei și celor prezenți un cuvânt de alinare: „«Gândurile Mele, zice Domnul, nu sunt ca gândurile voastre. Planurile Mele nu sunt și planurile voastre, zice Domnul». În această gândire dumnezeiască, pe care o are înainte de facerea lumii, pentru fiecare ființă umană, în sfatul Său cel mai presus de Ceruri, în această logică dumnezeiască și duhovnicească, Gabriela a plecat la Cer mai devreme decât se aștepta părintele, copiii, enoriașii și cei pe care ați cunoscut-o. [...] Nădăjduim în mila lui Dumnezeu că deja a pătruns în spitalul cel duhovnicesc, în Împărăția Cerurilor, unde nu mai este boală și suferință, și a fost împodobită pe deplin de slava chipului lui Dumnezeu cu care a fost împodobită în parte, în această lume”.

Presbitera Gabriela Stoica s-a născut la data de 27 ianuarie 1970, în localitatea Vișeu de Jos, Maramureș. În copilăria și adolescența sa, soția părintelui își petrecea timpul în tinda bisericii din sat, participând la sfintele slujbe și procesiuni. Studiile universitare le-a urmat la Iași, luând parte la cursurile facultăților de textile și teologie. În perioada studenției, Gabriela Stoica a fost membru activ al ASCOR Iași, iar în anul 1997 s-a căsătorit cu părintele Sever Stoica. A fost o susținătoare devotată a activităților misionare și pastorale, organizate de soțul ei în parohiile păstorite de acesta. Presbitera Gabriela a fost profesoară de religie, și a avut în grijă și creștere doi copii. A trecut la cele veșnice miercuri, 21 august 2019, la vârsta de 49 de ani.

Dumnezeu să o ierte și cu drepții să o așeze!

Citește alte articole despre: actualitate, Arhiepiscopia Iasilor, stiri